Waarom goud al zo lang een betrouwbare investering is

Goud is al eeuwenlang een betalings en investerings middel, hoe komt het toch dat goud zo goed is om in te investeren. In dit blog hebben we een aantal redenen voor je op een rijtje gezet hopen dat je hierna gaat goud kopen.

 

Geen rente

1 van de redenen waarom goud kopen een goed idee is is omdat je over goud geen rente hoeft te betalen. Over geld moet dat wel, en de rentetarieven zijn in de huidige tijd niet positief dus tot die tijd ga goud kopen! Zilver kopen is voor dezelfde reden ook een goed idee, zilver kopen is alleen wat betaalbaarder en dus ook wat minder waard.

 

Wereldwijde vraag is gestegen

De vraag naar goud is wereldwijd enorm gestegen, dit komt mede ook door de negatieve rentetarieven mensen kopen goud en kopen zilver om hun geld om te zetten in iets tastbaars. Iets tastbaars waar geen tarieven over betaald hoeven te worden en wat gewoon in de kluis gelegd kan worden zonder ook maar iets te kosten naast het aanschaf bedrag.

 

Goud en Zilver zullen altijd blijven bestaan.

Een andere reden om goud te kopen en zilver te kopen is dat het altijd zal blijven bestaan, valuta zoals de euro houden een keer op en worden wat anders kijk alleen al naar de gulden. Mensen willen zekerheid en al helemaal in tijden zoals deze met de corona crisis, er is al genoeg onzekerheid in de wereld. Mensen willen graag over hun financiën wel zekerheid hebben met goud kopen en zilver kopen kunnen ze die zekerheid vinden. Goud kopen en zilver kopen werd in de tijd van de middeleeuwen en zelfs daarvoor al gedaan, goud is een eeuwen oud betaalmiddel. Door deze stabiliteit in goud en zilver denken we dat het voor altijd zal blijven, tuurlijk kan het wat in waarde dalen maar het zal nooit verdwijnen. En zolang geld sparen op de bank geld blijft kosten in plaats van opleveren is goud kopen en zilver kopen het beste wat je kan doen. 

 

Goud zal altijd gemaakt blijven worden.

In Zwitserland zijn er veel organisaties die goud maken dit gebeurt nu al bijna 120 jaar en zelfs tijdens de oorlogen zijn deze fabrieken door blijven draaien. Dit draagt ook weer bij aan het vertrouwen dat mensen krijgen van het edelmetaal. Het zal altijd gemaakt blijven worden dus er zal ook altijd genoeg goud in omloop zijn. Dit is wederom een reden waarom ons advies is: ga goud kopen. Het houdt zijn waarde goed vast en naast het aanschaf tarief kosten het niks. In de kluis ermee en het tevoorschijn halen af en toe om het te laten omzetten in geld en wellicht iets aan te schaffen. 

 

Gemakkelijk om te zetten

Goud is makkelijk om te zetten in een valuta, je kan het gewoon ruilen tegen geld door het klompje goud op waarde te laten schatten en het te verkopen. 

 

Kortom goud kopen en zilver kopen is in deze tijd een garantie voor een positieve financiële toekomst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*