De verschillen tussen soorten leningen

Een lening kan erg handig zijn voor wanneer je een grote aankoop wilt doen, maar daar niet genoeg geld voor hebt. In Nederland zijn er erg veel verschillende soorten leningen te verkrijgen. In dit artikel gaan we wat dieper in op de meest voorkomende soorten leningen en de verschillen tussen deze leningen.

Persoonlijke lening 


We beginnen bij de persoonlijke lening. Dit is een lening, waarbij het bedrag wat je leent direct op je rekening komt te staan. Voor de aflossing wordt er een vast bedrag vast gesteld wat je per maand terugbetaald. De hoogte van de rente en de looptijd staan vast. Hierdoor kom je niet voor verrassingen te staan. Een persoonlijke lening is vooral handig om af te sluiten als je een grote aankoop wilt doen, maar hier niet direct het geld voor hebt (denk aan een auto of een verbouwing).

Perspectief lening 


Een perspectief lening is een lening welke bedoelt is voor mensen in een vervelende situatie. Bij een perspectief lening wordt er niet alleen gekeken naar de cijfers, maar ook naar de persoon die de lening aanvraagt. Hierdoor kan er geholpen worden bij de financiële situatie van de mensen die deze lening aanvragen. De rente van de lening ligt wel hoger dan bij andere leningen. Dit komt, omdat er een hoger risico verbonden zit aan de lening. 

Doorlopend krediet 


Doorlopend krediet is een zeer flexibele vorm van lenen. Bij een doorlopend krediet wordt er een bedrag afgesproken wat in delen, maar ook in 1 keer kan worden opgenomen. Geld wat je aflost kan je ook weer opnemen. Je hoeft alleen rente te betalen over het opgenomen bedrag. Dit maakt deze vorm van lenen erg handig voor wanneer je onregelmatig geld nodig hebt of wanneer je voor een langere periode meer bestedingsruimte nodig hebt.

Rood staan 


Rood staan is een lening via je bankrekening. Je kunt hierdoor betalen met geld wat je niet hebt. Dat geld leen je tijdelijk totdat je salaris weer wordt gestort. Het rentepercentage van rood staan ligt wel hoog. Rood staan is dus vooral geschikt voor kleinere bedragen, waarbij je het af te lossen gedeelte snel weer bij kunt vullen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*