Gezonde maaltijden hoeven niet duur te zijn

Sinds de pandemie hebben we een flinke stijging gezien in eten wat we thuis laten bezorgen. We gaan hier veelal voor de pizzeria, snackbar of lokale Chinees en slaan de gezonde poké bowls, salades of hippe quinoa over. Dit heeft niet alleen te maken met onze ongezonde voorkeur, maar ook dat we minder eten krijgen voor meer geld. Gezonde maaltijden hoeven echter niet duur te zijn. En dat begint in je eigen huis in je eigen keuken, ga dus zelf aan de slag! In dit artikel vertellen we je alles over gezonde maaltijden voor een leuke prijs. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder!

Boodschappen

Supermarkten bieden voldoende informatie en recepten om zelf gezonde maaltijden klaar te maken. Om het ons daarnaast nog makkelijker te maken zien we tegenwoordig ook voorgesneden eten in de schappen. Van voorgesneden wokgroente en ijsbergsla tot aan voorgesneden blokjes rundvlees of kipfilet. Simpel kunnen we zeggen, maar aan de kassa zullen we voor verrassingen komen te staan – laat staan als we voor een week boodschappen gaan doen. Met de huidige inflatie en prijsstijgingen letten we steeds vaker op de kosten, maar we moeten vooral kijken waar we kunnen bezuinigen.

De juiste tools voor in de keuken

Laten we voor de verandering de voorgesneden groente en vlees in de supermarkt staan en een bezoek brengen aan de lokale markt en de buurtslagerij. Naast het feit dat niet-voorgesneden groente en vlees voordeliger is, ben je ook nog eens voordeliger uit op de lokale markt en buurtslagerij. Het snijden hiervan doen we thuis, zelf. Eén voorwaarde wat hierbij komt kijken is het hebben van een van de belangrijkste tools in de keuken. Juist, een goed en scherp mes. In tegenstelling tot wat er vaak gezegd wordt, is dat een scherp mes juist veiliger is. Om vlees perfect te bereiden kan een Japans vleesmes dan ook niet ontbreken. Je hoeft immers minder kracht te zetten en zal hierdoor dus ook minder snel uitschieten. Een scherp mes doet dus precies wat je wilt, je zal daardoor efficiënter werken en maakt mooiere snedes. Met de feestdagen op komst kun je maar beter indruk maken met je (nieuwe) snij skills en kan je hele familie of schoonfamilie genieten van jouw gezonde maaltijden.

Laten we één ding niet vergeten, de veelgemaakte fout dat messen voor de verkeerde dingen worden gebruiken, je zal namelijk niet de eerste zijn! Zoals de naam al zegt, gebruik een groentemessen dus alleen voor groente en een vleesmes alleen voor vlees. En snijden doen we natuurlijk in stijl, want wie kijkt er nou niet op van een damascus groentemes of een damascus vleesmes? Bovendien kun je op deze manier de lekkerste gerechten op tafel zetten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*