Leer om verstandig te beleggen

Als je van plan bent om in aandelen en opties te gaan beleggen, maar je bent niet thuis in deze wereld, dan is het verstandig om je er ten eerste in te gaan te verdiepen. Het is nog verstandiger als je een goede cursus zou volgen.

Er wordt online van alles aangeboden, maar één van de betere en meest duidelijke cursussen die er zijn is via de Trading Navigator Methode Review. Je wordt dan wegwijs in de financiële wereld en je krijgt de kans om je er in te verdiepen.

Om je te helpen worden in deze blog een aantal algemene principes besproken van de psychologie van het beleggen. 

Wilskracht

Vaak wordt er gedacht dat beleggen met wilskracht te maken heeft, maar dat is zeker niet het enige dat je nodig hebt. Geld vergaren is geen sport waarbij je door wilskracht een wedstrijd wint. Bij beleggen heb je te maken met regels.

Je concurreert niet met anderen om rijkdom te winnen of te verliezen. Tenminste, dat is onverstandig ook al zouden anderen dit wel doen. Beleggen is persoonlijk.

Zo kun je het oneens zijn over hoeveel je moet besteden aan een auto of een huis om de beste keuze te vinden en dus kan jouw winnende keuze op het huis dat je koopt eruit zien als een verliezende keuze voor een ander en vice versa.

Als je rijkdom als een wedstrijd ziet, waar je constant een overwinning moet najagen, zul je eindigen als een hamster op een rad in plaats van een persoon worden die echte rijkdom heeft gemaakt. Je moet dus in de eerste plaats definiëren wat rijkdom betekent om vooruitgang te boeken.

Je moet minder uitgeven dan je maakt 

Dit betekent dat je een overzicht van je uitgaven moet bijhouden, omdat je de financiën wil beheersen. Elke economische beslissing heeft zo zijn afwegingen. Steeds weer komt de vraag, wil ik dit nu of stel ik dit uit om zo later meer geld over te houden.

De afweging van het economische nut nu versus meer keuzes later bepaalt of je rijkdom opbouwt of niet.

Geduld

Geduld is tegenwoordig een onderschatte vaardigheid omdat het betekent dat je je beheerst. Het heeft echter wel enkele voordelen, het maakt het verwezenlijkingsproces van de welvaart aangenamer en het beschermt je tegen het verliezen van de voortgang door slechte beslissingen.

Als je pad naar financiële vrijheid leuker is, dan heb je meer kans om vrij te blijven en je goede gewoonten te behouden. Goede geldgewoonten zijn essentieel voor het creëren van welvaart, dus hoe meer je van het proces geniet, hoe langer het duurt.

Haast hebben om rijkdom op te bouwen betekent dat je dat niet zult doen. Geniet van het proces. Dat is de definitie van geduld.

De wereld is vol met fraudeurs die blij zijn om je als prooi te zien wanneer je brandt van verlangen om snel rijk te worden. Wanneer je ongeduldig bent, zul je waarschijnlijk bereid zijn om onnodige om risico’s te nemen en vatbaarder zijn voor marketing die is gericht op je ongeduldige emoties.

De meest verstandige beslissing is om te kijken naar de Trading Navigator Methode Review.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*