Ahold Delhaize aandelen

Tot 23 juli 2016 was het Koninklijke Ahold N.V. moederbedrijf van detailhandelsconcern Ahold. Vanaf deze dag is het Koninklijke Ahold gefuseerd met Delhaize Groep, een Belgisch concern, tot Ahold Delhaize. Aandelen Ahold Delhaize worden verhandeld onder de ticker AD op de AEX.

Aandelen Ahold Delhaize kopen?

Wil je aandelen van Ahold Delhaize kopen? Dat kan tegenwoordig zeer eenvoudig online, zo kun je via onderstaand programma snel starten met het verhandelen van aandelen Ahold, zowel kopen als verkopen is geen probleem.

Als belegger wil je altijd op het juiste moment een aandeel kopen, hoe weet je wanneer je een aandeel van Ahold Delhaize moet kopen? Bij het uitkiezen van een juist moment om te kopen, kun je gebruik maken van twee manieren, namelijk middels technische analyse of door te kijken naar de fundamenten van het bedrijf.

Zoals hierboven beschreven is het aandeel Ahold Delhaize (AD) een gewild aandeel onder beleggers, naast het feit dat de koers van het bedrijf het goed doet de laatste jaren wordt er ook dividend uitgekeerd. Zelfs het dividend is de laatste jaren ook toegenomen, het is dus een geweldig aandeel om je vermogen te laten groeien!

Om aandelen te kopen heb je een broker nodig, deze broker verzorgt de aan- of verkoop van de aandelen. We raden aan om brokers goed te vergelijken, de transactiekosten kunnen enorm uiteenlopen. Je raad het al, hoe hoger de kosten van de transactie, hoe hoger jouw uiteindelijk aankoopprijs van een aandeel Ahold Delhaize wordt.

De toekomstverwachtingen voor het aandeel zijn erg positief gestemd, zo zal de gefuseerde groep profiteren van schaalvoordelen en tevens wordt er een groei verwacht op online gebied (o.a. Bol.com) en met de online supermarkten (al groot in de Verenigde Staten).

LET OP: Beleggen in het aandeel Ahold Delhaize kan risico’s met zich meebrengen. Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Het door jou ingelegde bedrag loopt dus risico.

Koers Ahold Delhaize

De koers van Ahold Delhaize kent de afgelopen 10 jaar een positief koersverloop. Zo behoort Ahold Delhaize samen met ASML en Heineken dan ook tot de beste 3 aandelen van de AEX de afgelopen 10 jaar. Het is dus als belegger enorm interessant om aandelen Ahold Delhaize te kopen en in portefeuille te houden om zo mee te profiteren van de stijgende koersen. Zie hiernaast een grafiek m.b.t. de koersontwikkeling van het aandeel Ahold Delhaize.

Merken van Ahold Delhaize

Na de fusie tussen Ahold en Delhaize groep is er een groot concern ontstaan.

Het concern is actief in de Verenigde Staten, België, Luxemburg, Nederland en in Centraal- en Zuidoost Europa. In al deze landen zijn verschillende merken actief, onderstaand een overzicht van alle merken van Ahold Delhaize:

Verenigde Staten
– Food Lion
– Stop & Shop
– Hannaford
– Giant Carlisie
– Martin’s Food Markets
– Giant Landover
– Peapod
– bfresh

België & Luxemburg
– Delhaize
– AD Delhaize
– Proxy Delhaize
– Shop & Go
– AH.be
– Albert Heijn
– Bol.com

Nederland
– Albert Heijn
– AH.nl
– AH to go
– Bol.com
– Etos
– Gall & Gall

Centraal & Zuidoost-Europa
– Albert (Tsjechië)
– Alfa Beta (Griekenland)
– AB Food market (Griekenland)
– AB Shop & Go (Griekenland)
– AB City (Griekenland)
– ENA (Griekenland)
– Maxi (Servie)
– Tempo (Servie)
– Shop & Go (Servie)
– Mega Image (Roemenië)
– Shop & Go (Roemenië)

Verder heeft Ahold Delhaize ook twee joint ventures:
– Pingo Doce (Portugal – samen met Jeronimo Martins)
– Super Indo (Indonesië – samen met Salim Group – Ahold Delhaize heeft 51% van de aandelen)