Waarom je nu moet beginnen met beleggen

Veel mensen kiezen er voor om veilig hun spaargeld op de bank te laten staan. Ze willen geen risico nemen. Dit is in deze tijd erg zonde. De rente is namelijk tussen de 0 en 1 % , waardoor je nooit meer geld kunt maken van het spaargeld dat je op de bank hebt staan. Op de beurs kan dit wel. Het rendement is namelijk gemiddeld veel hoger met beleggen dan als je het geld op de spaarrekening laat staan. In dit artikel worden een aantal redenen gegeven waarom jij nu moet gaan beginnen met beleggen.

Rendement

Zoals hierboven al besproken is,  kan je rendement krijgen met geld beleggen. De rente is op dit moment zo laag dat je vermogen hooguit een euro groeit op jaartermijn als je het geld op de bank laat staan. Hier heb je natuurlijk niet erg veel aan. Natuurlijk blijft het beleggen van geld wel een risico. Een bedrijf kan failliet gaan of de koers kan enorm dalen net als bij de economische crisis in 2008. Toch groeit de koers de afgelopen jaren juist heel erg. Daardoor is het nu het perfecte moment om in te stappen.

Gratis geld als je gaat beleggen via een beleggingsfonds

Als je ervoor kiest om te kiezen voor een beleggingsfonds krijg je zelfs soms geld gratis als je een rekening opent. Hierdoor kan je bijvoorbeeld 100 euro beleggen en 50 euro extra krijgen van het beleggingsfonds. Ideaal dus.

Beleggen is echter niet voor iedereen

Begin wel alleen met beleggen als je het geld ook daadwerkelijk kan missen. Het is niet de bedoeling dat je met je laatste 1000 euro gaat beleggen en verder geen geld meer hebt. Verder kan het niet vaak genoeg gezegd worden dat het een risico blijft om geld te beleggen. Er blijft altijd het risico dat je je geld kwijt raakt. Klik op deze link om meer informatie in te winnen wat betreft het beleggen van geld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*