Nieuwe vormen van het kantoorwerk

De tijden van de ouderwetse negen tot vijf zijn volledig verdwenen op sommige kantoren. Hierdoor is er ruimte ontstaan voor ander soort tijden. Deze tijden brengen allerlei voordelen en nadelen met zich mee. In dit artikel vind je al deze vormen van werken, waardoor je ze uiteindelijk zelf zou kunnen invoeren.

De eerste nieuwe vorm is dat de werknemers zelf mogen bepalen wanneer ze werken. Dit zorgt ervoor dat de werknemer altijd op momenten zal werken die voor hem of haar perfect uitkomen. Dit zal er uiteindelijk voor zorgen dat de productiviteit van de werknemer omhoog gaat. Dit kan je als werkgever ook eisen van de werknemer is zo’n geval. Het nadeel hiervan is dat je erg scherp zal moeten zijn op de online urenregistratie. In het geval van deze vorm zal je al snel met deadlines moeten werken. Het voordeel van dit soort deadlines is dat je weet wat je kan verwachten van de werknemer. Ook zal de werknemer gebruik maken van zelfreflectie, wat de resultaten uiteindelijk zal gaan verbeteren.

Een andere vorm is dat de werknemer zelf kan bepalen waar hij zal werken. Hierdoor werkt de werknemer op een plek, die voor hem of haar het meest ideaal is. In dit soort situaties kan je ervan uitgaan dat de werknemer maximaal productief is. Het nadeel van deze vorm is dat je niet altijd goed persoonlijk contact kan houden. Dit komt doordat al het contact telefonisch of online zal moeten plaatsvinden.

De laatste en meest aparte vorm is dat de werknemers zelf het salaris mogen gaan bepalen. In dit geval zal je extreem moeten hameren op bepaalde deadlines. De werknemer mag aan het eind van de maand zichzelf beoordelen op de geleverde prestaties. Hierdoor ontstaat er weer zelfreflectie, wat goed is voor de uiteindelijke uitkomsten. Je zal wel scherp moeten zijn op de limieten van het salaris. Bereken salaris daarom altijd samen met de werknemer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*