Kun je aandelen kopen met een creditcard?

Met je creditcard aandelen kopen kan een uitweg zijn voor je, wanneer jezelf niet voldoende geld hebt om mee te betalen. Is het verstandig om met een creditcard te beleggen? Een goede vraag waar hieronder uitgebreid op ingegaan wordt.

Aandeel kopen met creditcard.

Betalen met een kredietkaart is een handig en snel betalingsmiddel die met regelmaat gebruikt wordt bij internetbetalingen. Logischerwijs wordt de kredietkaart daarom steeds vaker gebruikt om te betalen. Het is eenvoudig te doen en snel geregeld. Is het een verstandige manier om aandelen te kopen? Kopen via internet moet sowieso veilig gebeuren, let daarbij op het slotje voor het webadres in de adresbalk. Wanneer daar een gesloten slotje staat betekent het dat de verbinding veilig is. Je vult op een pagina waar je betaalt met je kredietkaart gevoelige persoonlijke gegevens in. Deze zijn gewoonlijk goed beveiligd, toch is extra alert zijn nooit verkeerd. Daarnaast loop je bij beleggen een risico dat er geen winst gemaakt wordt. Hoe weet je of de kosten die je met een kredietkaart maakt, terugbetaald kunnen worden door je? Je hebt bij het aanvragen van een kredietkaart vooraf een kredietlimiet afgesproken.

Aanvragen van een kredietkaart.

Een creditcard aanvragen doe je eenvoudig online. Vergelijk vooraf alle kredietverstrekkers met elkaar en kies de kredietverstrekker die het beste bij je past. Het aanvragen van een kredietkaart kun je beter verstandig doen. Een impulsieve aanvraag zou voor onnodige kosten kunnen zorgen. Vooraf een bestedingslimiet verantwoord kiezen voorkomt achteraf schulden maken. Belangrijk om te weten is welke kredietverstrekker welke voordelen en nadelen heeft. Wil je kredietverstrekkers vergelijken? Kijk dan op deze site voordat je een kredietkaart aanvraagt. Bekende kredietverstrekkers zijn Visa, Mastercard en American express. Bij het aanvragen van een kredietkaart moet je voldoende inkomen (minimaal € 1.150,-) hebben en je moet een kopie van je legitimatiebewijs op je computer hebben staan om online mee te sturen bij de aanvraag.

Leren beleggen.

Hoe leer je slim investeren? Omgaan met geld en daarmee weten hoe je kunt zorgen er meer winst uit te halen dan verlies, is niet voor iedereen duidelijk. Wanneer je begrijpt hoe zaken doen werkt, ga je anders met je geld om. Rijke zakenmensen kennen de essentie van omgaan met geld. Wil je leren hoe rijke mensen zaken doen? Dan is het interessant voor je om dit te lezen. Daar kun je lezen hoe je vier dingen kunt leren van rijke beleggers. Leer het door een cursus volgen. Klik hier voor meer informatie. Elk begin is moeilijk, ook investeren is niet direct eenvoudig. Hoe begin je met aankopen doen op een aandelenmarkt? Meer leren over kapitaalmarkt en effectenbeurs? Leer beginselen om aandeelhouder te worden door dit blog te lezen..

Online investeren.

Wil je beginnen met online investeren? Dan moet je eerst weten in welk product je van plan bent te investeren. Je krijgt dan te maken met online brokers (beurshandelaren). Dit kunnen handelaren zijn in goederen, effecten of waren. Praktisch alle online brokers aanvaarden betalingen met Visa, Mastercard of American express. Bij goedkeuring van een creditcard aanvragen, bezit je een wereldwijd betaalmiddel. Je kunt dan zowel in het binnenland als buitenland online investeringen betalen. Je kunt bij deze manier van betalen wel makkelijk het overzicht kwijtraken. Wil je meer lezen over betaalmethodes bij online brokers? Kijk dan op hun eigen website om daar meer over te weten te komen.

Schulden door investeringen.

Wanneer je nog nooit geïnvesteerd hebt, is het verstandig om je vooraf goed voor te bereiden. Laat je niet door de eerste de beste broker iets aanpraten. Verdiep je in de wereld van kapitalen, beurzen en aandeelhouders voordat jezelf aandeelhouder wordt. Bij een verkeerde investering kun je diep in de schulden raken. Dat is uiteraard nooit je bedoeling wanneer je aandeelhouder wil worden. Je kunt ook een financieel adviseur vragen je advies te geven over investeren. Een goede financieel adviseur bespreekt vooraf de kosten voor zijn advies met je. Mocht dit allemaal te laat zijn voor je en ben je ondertussen een verkeerde investering aangegaan? Van fouten leer je, vervelend is het zeker! Helemaal wanneer je erdoor in de schulden komt. Voor hulp bij schulden kun je het Nibud terecht.

Aandeelhouder zijn.

Dan is het uiteindelijk gelukt en ben je dankzij je kredietkaart aandeelhouder geworden. Wat betekent het voor je om aandeelhouder te zijn? Je hoopt op een grote winst. Is dit altijd de realiteit? Helaas niet, je kunt als aandeelhouder grote verliezen leiden. De waarde van je investering kan dagelijks schommelen. Vooraf weet je nooit welk bedrag je bij de verkoop ontvangt. Dat zorgt voor redelijke onzekerheid. Krijg je meerwaarde of uiteindelijk minderwaarde? Wanneer je vooraf aan je beslissing om aandeelhouder te worden geen grote risico’s hebt genomen bij de aanschaf van een kredietkaart, is dat een zorg minder. Als je boven je budget een kredietkaart aanvraag hebt gedaan in de hoop op een goede investering heb je veel risico genomen. Je investering moet dan een meerwaarde opbrengen om je uit de schulden te houden. Een spannende risicovolle onderneming dus.

De positieve kant van investeren is de meerwaarde. Je kunt enorme winst maken, waarmee je voor de rest van je leven financieel uit de zorgen bent. Obligaties kopen, is investeren in een kapitaal van een bedrijf. Je krijgt dan mede-eigendomsrecht. Wanneer je geld inbrengt bij je gekozen bedrijf dan heb je ingetekend op een obligatie (aandeel). Via de beurs kun je ook een aangekochte obligatie van een andere aandeelhouder verkopen. Aandeelhouder zijn betekent niet lui achterover zitten en wachten tot je rijk wordt. Er komt veel meer bij kijken. Je moet tegen onzekere tijden kunnen en verstand van zaken hebben. Obligaties koop je gewoonlijk op een beurs. Daar treffen kopers en verkopers van obligaties elkaar. Dit geldt lang niet voor alle obligaties, er zijn er genoeg die niet op de beurs inschrijven. Houdt er rekening mee wanneer je vooraf een kredietkaart hebt aangevraagd, dat het geleende geld van die kredietkaart terug betaald moet worden. Denk daarom vooraf goed na waar je aandeelhouder van wil worden. Meer weten over aandeelhouder zijn? Kijk dan ook eens naar de andere pagina’s op onze website.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*