Heb ik een kredietverzekeraar nodig?

Een risico op faillissement
In Nederland gaan er elk jaar weer veel bedrijven failliet. Een grote oorzaak van faillissement is debiteuren die niet kunnen of willen betalen. Als er geen geld binnenkomt kan je natuurlijk ook niet je eigen kosten betalen. Een kredietverzekeraar is dus erg verstandig. Door een kredietverzekering af te sluiten hoef je niet bang te zijn dat jouw bedrijf failliet gaat zonder dat dit eigenlijk zo had hoeven te gaan. Natuurlijk horen je debiteuren gewoon te betalen, maar toch moet je altijd voorbereid zijn op het ergste. Dit geldt uiteraard al helemaal in branches waar het risico extra groot is.

In welke branches is een kredietverzekering onmisbaar?
In sommige branches is het risico veel groter wanneer een debiteur niet wil betalen. Het gaat dan om branches waarbij er kleine winstmarges worden gemaakt op een grote hoeveelheid producten. Branches waarbij je dan aan kunt denken zijn bijvoorbeeld de sierteelt, visserij of transport. Als je zelf werkzaam bent in een risicovolle branche zal je dit waarschijnlijk al gemerkt hebben. Zou jouw bedrijf de klap goed op kunnen vangen als een debiteur niet kan betalen of denk je dat dit fatale gevolgen heeft voor de onderneming? Dit zijn belangrijke vragen die je jezelf moet stellen als je twijfelt over het afsluiten van een kredietverzekering.

Wat voor soorten kredietverzekeringen zijn er?
Niet iedereen heeft natuurlijk dezelfde kredietverzekering nodig. Er zijn verschillende kredietverzekeringen die je kunt afsluiten. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een verzekering per debiteur. Dit is verstandig als je slechts een aantal debiteuren hebt die af en toe grote bestellingen plaatsen. Ook kan je per transactie verzekeringen afsluiten. Dit is slimmer als je heel zelden een grote bestelling krijgt waar je afhankelijk van bent. Heb je een groter bedrijf of ben je werkzaam in een erg risicovolle branche? Dan kan je een verzekering afsluiten per land of over de gehele omzet.

Welke premie betaal ik voor een kredietverzekering?
Welke premie je betaalt voor de kredietverzekering verschilt natuurlijk ontzettend. Dit verschilt niet alleen per kredietverzekeraar, maar ook andere omstandigheden kunnen een groot verschil maken. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk in welke branche je werkzaam bent, maar ook de omzet, het aantal debiteuren, schadehistorie etc. tellen mee. Er zijn dus veel factoren die meetellen. Om deze reden kan het soms ook best lastig zijn om te kijken welke kredietverzekeraar het beste bij jou past.

Welke kredietverzekeraar kan je het beste kiezen?
Het kan lastig zijn om een goede kredietverzekeraar te vinden omdat dit weer ontzettend verschilt aan de hand van je eigen omstandigheden. Als je de beste kredietverzekeraar wilt vinden is het aan te raden om eens een bedrijf als Dutch Credit Brokers in te schakelen. Dit is een assurantietussenpersoon. Bij Dutch Credit Brokers zoeken ze goed uit welke verzekeraar het beste bij jouw bedrijf past. Hierdoor krijg jij altijd de meest voordelige verzekering. Dutch Credit Brokers is helemaal afhankelijk en probeert altijd de beste deals te krijgen voor haar klanten. Het kan je dus veel geld schelen als je een goede assurantietussenpersoon zoals DCB neemt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*