Handelen in cryptocurrency: een hype of de toekomst?

Er gaat geen verjaardag meer voorbij waar het niet over cryptocurrency gaat. Op dit moment heeft de enorme belangstelling voor digitale munten alles weg van een hype. De mensen die handelen in deze munten beweren zelfs dat cryptovaluta het geld van de toekomst wordt. De meeste beleggers hebben hier wel oren naar, de enorm hoge rendementspercentages die behaald worden zijn totaal nieuw in de financiële wereld.

Wat zijn cryptocurrency precies?

Er zijn enorm veel verschillende soorten munten op de markt, elke dag voegen zich hier weer nieuwe bij. De meeste cryptocurrencies hebben een verschillende functie. Crypto’s werden ontwikkeld door Satoshi Nakamoto, de oprichten van Bitcoin. Satoshi had het idee om een betaalsysteem te ontwikkelen waarbij het dubbel uitgeven van hetzelfde geld niet mogelijk is. Het systeem dient gedecentraliseerd te zijn zodat niemand tussen te betaler en ontvanger kan komen.
De meeste crypto’s hebben als doel om een bepaald probleem op te lossen, zo ook Ripple. Het bedrijf Ripple wil het voor elkaar krijgen om grote banken enorm snel geld te laten overmaken of ontvangen. Echter is Ripple een protocol en dus geen betaalmiddel. Niet alle cryptocurrencies zijn betaalmiddelen.

Wat is het verschil tussen handelen in aandelen en cryptocurrency

Tussen handelen in aandelen en cryptocurrency zit een enorm verschil. Het begint allemaal al bij de waardering van de twee beleggingen. Aandelen worden gewaardeerd door fundamentele gegevens van het bedrijf. De waardering van cryptocurrency wordt volledig bepaald door vraag en aanbod. Hoe meer vraag er naar een munt is hoe hoger de prijs.
Handelen in cryptocurrency is dus veel risicovoller door de hoge volatiliteit. De prijzen kunnen enorm snel dalen en stijgen. Doordat de prijs volledig gebaseerd is op vraag en aanbod is te prijs goed te beïnvloeden, en dit wordt dan ook op grote schaal gedaan door analisten. De aantrekkelijkheid van de munten zit hem in de enorm hoge rendementspercentages, deze kunnen soms wel tot in de duizenden procenten raken. Daarom is handelen in cryptocurrency voor veel mensen een leuke hobby.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*