Geef om het milieu en je portemonnee!

Er wordt de laatste tijd steeds meer en meer over gesproken, namelijk het milieu. Dit is een belangrijk onderwerp, omdat het steeds sneller, steeds slechter gaat met het milieu. Het is aan ons de taak om hier iets aan te doen. Als je nu denkt, wat ik nu weer doen? Dan is het antwoord, heel erg veel. Iedereen kan een steentje bijdragen om het milieu te redden.

Een manier om dit te doen is om minder gas te verbruiken. Dit is heel moeilijk om te doen, vooral in de winter. Er is echter een manier om je huis te verwarmen zonder gas te verbruiken. Je moet dan wel de cv-ketel vervangen door een warmtepomp. Er bestaan verschillende soorten warmtepompen. Een van deze warmtepompen is de hybride warmtepomp. Deze pomp haalt warme lucht uit de buitenlucht vandaan en brengt dit in het huis. Een ander soort warmtepomp is de combipomp. Deze warmtepomp haalt geen warme lucht uit de buitenlucht, maar haalt warme lucht uit de grond.
Deze twee manieren zijn voorbeelden om je huis te verwarmen zonder het gebruik te maken van gas. Dit is dus niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de kosten die je elke maand moet betalen. Er is namelijk een fors verschil te zien op de energierekening als je geen gasketel meer hebt.

Er is daarnaast ook een bijkomend voordeel van het aanschaffen van een warmtepomp. Je kunt namelijk ook een aanvraag doen voor een subsidie als je een warmtepomp aanschaft. De subsidie komt in twee varianten. De eerste subsidie is bedoeld voor particulieren en is bedoeld voor mensen die in huis een warmtepomp willen plaatsen. De andere, zakelijke subsidie, is voor mensen die een warmtepomp willen laten plaatsen op het werk.

Dit zijn allemaal manieren om van gas over te stappen naar duurzame energie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*