Geld lenen om te investeren

Geld laten renderen lijkt lastig vandaag de dag. De rente op een spaarrekening is laag. Maar geld laten renderen is niet lastig; het is een andere manier van handelen als vroeger. En een lage rente geeft juist voordeel.

Lening afsluiten

Al bij het berekenen van een lening valt op hoe voordelig het momenteel is. En als je dat voordeel verrekend met wat er gemaakt wordt op de beurzen is het verschil gigantisch. En dan gaat het alleen al om de veilige beleggingen. Dat zijn de beleggingen in de vorm van aandelen van degelijke bedrijven zoals Ahold, KPN. RD Shell, Akzo nobel, enzovoort. Iets riskanter zijn beleggen in opties, maar dan heb je het rendement heel snel. Het is gewoon een actievere en modernere manier om geld te laten renderen, en de eerste winst is de lage rente over het geleende geld. Het is daarom raar dat er nog steeds mensen een spaarrekening hebben, en al het geld wat ze makkelijk kunnen winnen niet gaan halen. Tevens wordt er geen renteverhoging meer verwacht. In Japan staat de rente al meer als dertig jaar op nul, de kans dat het in de Eurozone ook zo zal gaan is groot.

Veilig en voordelig lenen

Op de kapitaalmarkt zijn er nog steeds kredietverstrekkers die teveel rente en kosten rekenen. Let daar goed op. Het gaat dan meestal over de rekening op lang termijn. Op de korte termijn ziet het er voordelig en aantrekkelijk uit, maar op de lange termijn is het duurder. Het is wijs om bij een lening berekenen naar een onafhankelijke organisatie te gaan. Je kunt direct een lening afsluiten bij online aanbieders.
Op zo’n site heb je al een overzicht van verschillende kredietverstrekkers en hun tarieven. Daar kun je ook veilig een lening afsluiten voor een scherpe prijs en je investeringen doen. Naast de waardestijging van de aandelen pak je bij sommige fondsen ook nog dividend mee, en dat tezamen is een veelvoud van wat mensen aan rente op hun spaarrekening krijgen. Zodra je wat rendement hebt kun je wat meer risico nemen en zo flink wat geld verdienen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*