Geef uw nabestaanden een stukje zekerheid

Als belegger wil je natuurlijk winst maken, maar ook niet te veel risico lopen. Zo wil je jouw partner en kinderen zekerheid geven dat ze bepaalde uitgaven gewoon kunnen betalen als je er niet meer bent. Met een uitvaartverzekering geef je hen al een stukje meer zekerheid. Wat is een uitvaartverzekering precies? En welke soorten uitvaartverzekeringen bestaan er?

Met een uitvaartverzekering zijn de kosten voor jouw uitvaart verzekerd.
Je sluit deze verzekering vooral af voor jouw nabestaanden, zodat je de zekerheid hebt dat je hen niet opzadelt met torenhoge uitvaartkosten.

Twee soorten uitvaartverzekeringen

Wil je een uitvaartverzekering afsluiten? Dan heb je de keuze uit twee soorten verzekeringen:

  • Een naturaverzekering (dienstenverzekering)
  • Een kapitaalverzekering

Naturaverzekering

De naturaverzekering staat ook wel bekend als een dienstenverzekering. Hiermee heb je een pakket van uitvaartdiensten verzekerd. Als je overlijdt, organiseert de verzekeraar de uitvaart en betaalt de kosten. Alle organisatorische en administratieve taken worden door de verzekeraar uitgevoerd. Jouw nabestaanden hebben hier dus geen omkijken naar. Zij kunnen zich dan volledig richten op het afscheid en het verlies. Bij een naturaverzekering liggen de meeste uitvaartdiensten vast. Ook wordt er gewerkt met gecontracteerde uitvaartverzorgers. De nabestaanden hebben minder vrijheid om jouw uitvaart zelf vorm te geven.

Kapitaalverzekering

Een kapitaalverzekering wordt ook wel een geldverzekering genoemd. Als je overlijdt, keert de verzekeraar een bedrag uit aan jouw nabestaanden. Hiermee kunnen zijn jouw begrafenis of crematie betalen. Je naasten mogen zelf bepalen welke uitvaartverzorger jouw uitvaart verzorgt. Ze hebben dus meer vrijheid om je begrafenis of crematie naar hun wensen in te richten. Wel moeten ze alles zelf regelen. Iets dat een zware opgave kan zijn in een tijd van verdriet en verlies.

Maak een weldoordachte beslissing

Ben je van plan om een uitvaartverzekering af te sluiten? Dan is het verstandig om niet direct de eerste de beste verzekering te kiezen die je online tegenkomt. Net als bij beleggen, dien je bij het afsluiten van een uitvaartverzekering een weldoordachte beslissing te maken. Vergelijk de uitvaartvaartverzekeringen dan ook eerst. Door dit te doen, zie je direct welke verzekering de beste keus is voor jou.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*