Cijfers Ahold Delhaize beter dan verwacht

Vanochtend kwam het concern met cijfers van het derde kwartaal, die waren beter dan verwacht. Als we kijken waar dat vandaan komt, komt dat vooral uit de Verenigde Staten. Verder zijn er natuurlijk veel synergie voordelen die behaald zijn door de fusie tussen Ahold & Delhaize Group. Redenen genoeg die kunnen zorgen voor een mooie koerssprong, tegelijkertijd doet Ahold Delhaize er zelf nog een schepje bovenop: ze gaan zelf voor ruim 2 miljard euro eigen aandelen inkopen, dit zal de koers dus flink stutten. Momenteel noteert de koers dan ook ruim 5% hoger op ruim 17 euro per aandeel.

Cijfers

Als we heel concreet naar de cijfers kijken zien we dat zowel de omzet als de winst gestegen is:
Omzet: 15,1 miljard euro (7,4%+)
Winst: 362 miljoen euro (54+)

De winst per aandeel zal niet alleen toenemen door een stijgende winst, maar ook door de aandelen inkoop. Straks staan er namelijk minder aandelen uit, waardoor de winst per aandeel toeneemt. Tegen welke koers Ahold Delhaize aandelen gaat inkopen is niet bekend, net als de startdatum van het inkoopprogramma.

Belangrijke ontwikkelingen in de VS

Waar Amazon afgelopen kwartaal nog voor erg veel onrust zorgde, neemt Ahold dit meteen weg. Zo nemen de marktaandelen van de supermarktketens uit de VS toe en wisten ze het ook nog voor elkaar te krijgen om de prijzen licht te laten stijgen. De outlook voor het concern is dus ook positief!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*