Bitcoin: de feiten en fabels op een rij

digitale valute kopen

Sinds het begin van de opkomst van de Bitcoin is iedereen geïnteresseerd in de munt. Het kan zijn dat het voor jou nog een vraagteken is wat een Bitcoin precies is. Om het makkelijk uit te leggen is een Bitcoin een digitale valuta die niet gecentraliseerd is, dat betekent dat het niet in bezit is van een overheidsinstelling zoals een bank. Het is een digitale valuta, wat wil zeggen dat er geen fysieke versie van de munteenheid is. Doordat de wereld steeds meer digitaal wordt, zijn er digitale valuta’s bedacht waar de Bitcoin de belangrijkste en populairste van dit moment is. Een Bitcoin is dus een digitale valuta, deze digitale munteenheid is erg populair en daarom zijn er ook veel feiten en fabels die er over de Bitcoin worden verspreid. Zoals dat de Bitcoin erg makkelijk te hacken is en dat de waarde van Bitcoins niet meer zal stijgen maar alleen nog maar zal dalen. Hieronder zal je lezen welke van deze feiten en fabels zijn. Daarnaast krijg je stap voor stap informatie over het beginnen met Bitcoins. De Bitcoin houdt iedereen de laatste jaren bezig en ook jij kunt daar nu bij horen.

De geschiedenis van de Bitcoin

Toen de wereld steeds meer online ging en het digitale aandeel niet meer was weg te denken uit de maatschappij, kwam er voor veel mensen het idee van een digitale munt. Er werden verschillende varianten getest en ontwikkelt en in 2009 kwam Satoshi Nakamoto met de Bitcoin. Deze digitale munteenheid heeft hij ontwikkeld om te kunnen bieden als de elektrische versie van contant geld. Het contante geld zou met de komst van de Bitcoin niet meer nodig zijn en dat deel zou volledig vervangen wordt door de Bitcoin. Bij het ontwikkelen van deze digitale valuta vond Nakamoto het belangrijk dat het om een decentralisatie van de valuta ging. Dit houdt in dat er dus geen overheidsinstelling het beheer heeft over de valuta. Doordat er steeds meer aandacht kwam van de ontwikkeling van de Bitcoin, werd de Bitcoin steeds meer waard. Het is digitale valuta maar je kunt het te allen tijden om laten zetten in geld. Hierdoor is de Bitcoin erg interessant om gebruikt te worden door bijvoorbeeld ondernemers en handelaren. Dit zorgt er natuurlijk wel voor dat er ook kans is om veel waarde te verliezen.

De waarde van de Bitcoin kan altijd veranderen

De broncode die in 2009 voor de Bitcoin gemaakt is, is niet veranderd. Doordat het een digitale valuta is, kan de waarde altijd veranderen. De waarde van de Bitcoin is afhankelijk van veel factoren en is daarom moeilijk in te schatten. Dat maakt het ook interessant om met Bitcoins te werken, je weet nooit wat het juiste moment is om Bitcoins te kopen of verkopen. Doordat de gemeenschap die Bitcoins gebruikt steeds groter werd, is ook de waarde van de Bitcoin steeds meer gestegen. De Bitcoin was één van de eerste digitale valuta en zelfs de eerste die op grote schaal gebruikt werd. Een goede zaak dus voor Nakamoto, waardoor er vervolgens nog meer digitale munteenheden werden gemaakt over de hele wereld. Wanneer je Bitcoins wilt aanschaffen moet je dit doen door middel van geld, je kunt zelf bepalen wanneer je dit doet. Afhankelijk van het moment betaal je een bepaald bedrag voor de Bitcoins. Dit betekent niet dat je dit geld terug krijgt wanneer je de Bitcoins weer verkoopt. Mocht je Bitcoins op een gunstig moment verkopen, dan kun je flinke winst maken. Verkoop je de Bitcoins op een ongunstig moment, dan kun je wel eens veel geld verliezen.

Bitcoins zijn veiliger dan conventionele valuta

Er worden veel fabels verspreid over de veiligheid van de Bitcoin. Daarom is het belangrijk dat je duidelijk weet, dat veel daarvan fabels zijn. Bijvoorbeeld dat er veel hackers zijn die Bitcoins proberen te stelen en dat de service niet goed beveiligd is. Bitcoin is een broncode die super goed beveiligd is tegen hackers en andere internet criminelen. Vooral fraude en diefstal is voor Bitcoin echt geen pretje en daarom zorgen ze er voor dat dit goed beschermd wordt. Er zijn zelfs onderzoeken gedaan waaruit blijkt dat het werken met Bitcoins een stuk veiliger is dan conventionele valuta’s zoals de Euro. Daarnaast kun je natuurlijk zelf voor een deel zorgen voor de veiligheid. Want een account aanmaken voor het beheren van digitale valuta is erg makkelijk. Maar je moet er vervolgens wel zelf voor zorgen dat het een goed beveiligd account is. Je kunt dit in eerste instantie doen door een sterk wachtwoord te maken die je regelmatig wijzigt. Daarnaast is er bij een platform zoals Bitvavo de mogelijkheid om twee-factor authenticatie uit te voeren. Dit betekent dat je door middel van een code op je mobiele telefoon pas kunt inloggen. Hierdoor is het voor hackers en internet criminelen nog lastiger om op jouw account terecht te kunnen komen.

Bitcoins kopen die je zo

Het aanschaffen van Bitcoin is erg eenvoudig en voor vrij iedereen mogelijk. Je hoeft alleen maar een computer en internet te hebben, in principe. Je kunt namelijk heel gemakkelijk een account aanmaken voor digitale valuta. Het gaat vaak zelfs zonder persoonlijke gegevens, het enige wat nodig is, is een e-mailadres. Binnen een paar minuten heb je een account en kun je al beginnen met het handelen, investeren en overboeken van Bitcoin. Nadat je een account hebt aangemaakt, zal je daar geld op moeten zetten. Je kunt namelijk met conventionele valuta zoals de Euro, digitale valuta zoals de Bitcoin kopen. Vervolgens heb je een bepaalde waarde aan Bitcoins die je vervolgens kunnen verkopen of waar je mee kunt handelen. Het is erg handig om de waarde van de Bitcoin altijd in de gaten te houden wanneer je Bitcoins hebt aangeschaft. Zo kun je, hopelijk,  op het juiste moment de Bitcoins met veel winst verkopen. Daarnaast is het ook handig wanneer de waarde heel laag wordt. Dit is natuurlijk niet gunstig wanneer je veel geld hebt gebruikt om Bitcoins aan te schaffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*